size-on-gaspari

Size On: τι κρύβει μέσα στην ετικέτα του το δημοφιλές intra workout;

Size On: μία δεκαετία μετά κι ακόμη πρωταγωνιστεί!

Η Gaspari Nutrition επέστρεψε! Μετά από μία χρονική περίοδο που η εταιρεία βρισκόταν στα χέρια της Hi-Tech Pharmaceuticals , ο Rich Gaspari ανέκτησε τον έλεγχό της και άρχισε να φέρνει πληθώρα νέων προϊόντων στην αγορά. Ένα προϊόν που κράτησε από το παρελθόν ήταν το δημοφιλές Size On Max Performance. Το Size On της Gaspari είναι ένας συνδυασμός υδατανθράκων, συστατικών πρωτεϊνικής σύνθεσης, ανασύνθεσης ATP και ενυδάτωσης. Είναι μια ενδο-προπονητική all-in-one φόρμουλα, σχεδιασμένη να παρέχει παρατεταμένη αντοχή, δύναμη και γρηγορότερη αποκατάσταση. Το Size On περιέχει ένα ιδιόκτητο μείγμα 63γρ. (!) δραστικών συστατικών, το οποίο καθιστά δύσκολη τη διάκρισή τους. Παρ’ όλα αυτά, το προϊόν έχει ήδη αποδείξει την αξία του μέσα από τις χιλιάδες κριτικές όλα αυτά τα χρόνια στους κύκλους των γυμναστηρίων.

Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσετε μια ετικέτα εντός προϊόντος, όταν υπάρχουν πολλά συστατικά που είναι μέσα σ΄ ένα μεγάλο ιδιόκτητο μείγμα. Δεν είναι όλα τα μείγματα κακά, αλλά συνήθως μας κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά, όσον αφορά το εάν δοσολογείται σωστά ή όχι. Θα ρίξουμε μια ματιά σε κάθε «μείγμα» και θα εξηγήσουμε ποιος είναι ο σκοπός του, αν και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς δόσεις σε όλα. Στην ουσία, είμαστε ικανοί -βάση γνώσεων, ετικέτας και επαφής με την εταιρεία- να αποκρυπτογραφήσουμε τα 3 από τα 4 proprietary blends.

Αποκρυπτογράφηση των συστατικών του

Size On Proprietary Blends

Size On Carbohydrate Energy Matrix

Ξεκινάμε με μια ενεργειακό μείγμα υδατανθράκων, που περιέχει:

  • Τρεχαλόζη, ένα σάκχαρο που περιέχει δύο μόρια γλυκόζης.
  • Δεξτρόζη, μια απλή πηγή υδατανθράκων ταχείας δράσης.
  • Κυκλική δεξτρίνη, μια πηγή υδατανθράκων, που δεν προκαλεί προβλήματα στο έντερο ή απότομη έκκριση ινσουλίνης.
  • Pterostilbene, το κύριο αντιοξειδωτικό συστατικό των βατόμουρων.

Με βάση την ετικέτα, έχουμε συνολικά 40 γραμμάρια υδατάνθρακες εκ των οποίων τα 39 γρ. προέρχονται από τις πηγές που αποτελούνται από μόρια γλυκόζης. Λαμβάνοντας αυτή την ενδο-προπονητική φόρμουλα, να είστε σίγουροι ότι θα αναπληρώσετε πολύ γρήγορα τα αποθέματα του γλυκογόνου σας.

Size On Protein Synthesis Acceleration Matrix

Το μείγμα αυτό, έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την MPS (Muscle Protein Synthesis). Έτσι βρίσκουμε μέσα:

  • υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος και,
  • αμινοξέα BCAA’s (λευκίνη 4g, βαλίνη και ισολευκίνη).

Ουσιαστικά περιέχει την ταχύτερη πρωτεΐνη απορρόφησης μαζί με BCAAs, με μεγάλη έμφαση στη Λευκίνη. Η λευκίνη είναι κυρίως υπεύθυνη για την mTOR (mammalian target of rapamycin), ώστε να ξεκινήσει την MPS. Βάση της ετικέτας, πιστεύουμε ότι η πρωτεΐνη Hydrolysate είναι περίπου 7 γρ. ενώ η λευκίνη αναφέρεται στα 4 γρ.

Size On Phosphodrive Endurance Complex

Σε αυτό το πολύ σημαντικό μείγμα, υπάρχουν τρεις τύποι κρεατίνης:

Ο πρωταρχικός ρόλος της κρεατίνης είναι η αναπλήρωση του ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη). Το ATP είναι η κύρια πηγή καυσίμου του σώματός μας κατά την άσκηση. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι περιέχει την κλινικά αποδεδειγμένη δόση των 5 γραμμαρίων.

Size On Osmodrive Advanced Hydration Complex

Τελευταίο, αλλά όχι καταϊδρωμένο, έχουμε το Osmodrive Advanced Hydration Complex. Αυτό, περιέχει

  • L-Ταυρίνη, υπεύθυνη για τη ρύθμιση των ηλεκτρολυτών και άλλων ηλεκτρολύτες σε εξαιρετικά απορροφήσιμη μορφή (phosphates).
  • Επιπλέον, περιέχει γλουταμίνη, ένα αμινοξύ που επιταχύνει την αποκατάσταση σε πολύ υψηλής απορρόφησης μορφές όπως οι L-alanyl (Sustamine®) και Magnesium Glycyl.

H Sustamine® είναι μια μορφή διπεπτιδίου L-Γλουταμίνης που περιέχει έναν συνδυασμό καθαρής L-Γλουταμίνης και L-Alanine. Το κλινικά δοκιμασμένο συστατικό Sustamine®, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους οργανισμό να ενυδατωθεί, να αναπληρώσει την χαμένη ενέργεια και να αναρρώσει γρηγορότερα.

Συμπερασματικά, η επιλογή των συστατικών στο Size On Max Performance είναι εξαιρετική. Με βάση την ετικέτα γνωρίζουμε ότι οι υδατάνθρακες για την αποκατάσταση των αποθεμάτων γλυκογόνου και οι κρεατίνες, για την αύξηση της δύναμης, είναι σε άψογα επίπεδα δοσολογιών. Το ίδιο συμβαίνει και με την λευκίνη των 4γραμμαρίων. Άρα, καταλαβαίνουμε, από την αποκρυπτογράφηση 3 εκ των 4 blends, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ψαγμένο προϊόν, με προσεγμένη επιλογή των συστατικών του. Μην κρίνετε γρήγορα, γιατί υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις του κανόνα για τα proprietary blends και το Size On είναι μία από αυτές.