digezyme-cnp-professional-enzyme

Πεπτικά ένζυμα Digezyme ® και ασκούμενος πληθυσμός

Τι είναι το Digezyme;

Το Digezyme ® είναι ένα μοναδικό, αποκλειστικό μείγμα 5 συγκεκριμένων ενζύμων: α-αμυλάση (ένζυμο υδρόλυσης αμύλου), πρωτεάση (ένζυμο υδρόλυσης πρωτεΐνης), λιπάση (ένζυμο υδρόλυσης λίπους), κυτταρινάση (ένζυμο υδρόλυσης κυτταρίνης) και λακτάση (ένζυμο υδρόλυσης λακτόζης). Κατασκευάζεται αποκλειστικά από την Sabinsa* και είναι ένα προϊόν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα).

Πώς τα ένζυμα επηρεάζουν την υγεία και τη διατροφική του κατάσταση;

Τα ένζυμα είναι το ουσιαστικό μέρος κάθε χημικής αντίδρασης που λαμβάνει χώρα στο σώμα μας. Διάφορες βιολογικές αντιδράσεις ρυθμίζονται από διαφορετικούς τύπους ενζύμων. Για παράδειγμα, πολλά ένζυμα παίζουν βασικό ρόλο στη σωστή πέψη των τροφών που καταναλώνουμε καθημερινά, προκειμένου να αφομοιωθούν και να βοηθήσουν τον οργανισμό να απορροφήσει αρκετά θρεπτικά συστατικά.

cnp-professional-enzyme

Πώς η ανεπάρκεια ενζύμων επηρεάζει την υγεία μας;

Από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι γνώριζαν τα διάφορα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή των ενζύμων. Σήμερα, οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι για τον ρόλο των ενζύμων στη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας γενικά και της υγείας του πεπτικού συστήματος ειδικότερα — χάρη σε κλινικά βασισμένα στοιχεία.

Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους, η φυσική ικανότητα του σώματος να παράγει ορισμένα παγκρεατικά ένζυμα όπως η λιπάση, η αμυλάση καθώς και άλλα επιπλέον παγκρεατικά ένζυμα που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην πέψη των μακροθρεπτικών συστατικών, αρχίζει να μειώνεται πολύ νωρίς (από την ηλικία των 25 ετών). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαπορρόφηση, εάν η ανεπάρκεια του ενζύμου δεν αντιμετωπιστεί.

Η συμπλήρωση με πεπτικά ένζυμα φροντίζει για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος, ενώ υποστηρίζει επίσης τη διαχείριση βάρους, την υγεία των αρθρώσεων, την ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο και πολλά άλλα.

digezyme-domsdigezyme-doms

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συμπλήρωσης με πεπτικά ένζυμα;

Τα συμπληρώματα ενζύμων βοηθούν τον οργανισμό:

Να αντέξει το στρες που προκαλείται από ξαφνικές αλλαγές στα πρότυπα κατανάλωσης τροφίμων, την έκθεση σε περιβαλλοντικούς ρύπους, τα εκτεταμένα ταξίδια και τις απροσδόκητες αλλαγές στον καιρό.

Σε περιπτώσεις ενζυμικής ανεπάρκειας, που προκαλείται από βλάβη στα σημεία παραγωγής ενζύμων.

Να μειώσει τα συμπτώματα που προκαλούνται από πεπτικές και μεταβολικές διαταραχές, όπου τα άτομα στερούνται συγκεκριμένα ένζυμα. Για παράδειγμα, η δυσανεξία στη λακτόζη, η οποία προκαλείται από ανεπάρκεια λακτάσης.

Ποια είναι η σημασία κάθε ενζύμου που υπάρχει στο πολυενζυμικό σύμπλεγμα digezyme ®;

α-αμυλάση: Διασπά τους υδατάνθρακες, όπως το άμυλο, το γλυκογόνο και οι πολυσακχαρίτες σε μικρότερες μονάδες.

Κυτταρίνη: Διασπά την κυτταρίνη και τη χιτίνη. Βοηθά στην απελευθέρωση θρεπτικών συστατικών τόσο στα φρούτα όσο και στα λαχανικά.

Λιπάση: Διασπά τα λιπίδια, βελτιώνει τη χρήση του λίπους και υποστηρίζει την υγιή λειτουργία της χοληδόχου κύστης.

Πρωτεάση: Διασπά τις πρωτεΐνες και τα πεπτίδια, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Λακτάση: Διασπά τη λακτόζη (σάκχαρο γάλακτος) και είναι χρήσιμο για τη δυσανεξία στη λακτόζη.

cnp-enzyme

Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε την προέλευση των ενζύμων που υπάρχουν σε ένα συμπλήρωμα;

Η πλειονότητα των συμπληρωμάτων πεπτικών ενζύμων που διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά προέρχονται από ζωικές πηγές. Ως εκ τούτου, η ενζυμική προέλευση θα προκαλούσε ανησυχία για έναν vegan επίδοξο αγοραστή. Τα μικροβιακά ένζυμα, που συχνά ονομάζονται «φυτικά», είναι βακτηριακής ή μυκητιακής προέλευσης και παράγονται μέσω ζύμωσης χρησιμοποιώντας αυτούς τους μικροοργανισμούς. Μερικές από τις πιο γνωστές πηγές μικροβιακών ενζύμων που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα περιλαμβάνουν είδη όπως ο Aspergillus και ο Rhizopus (μύκητας), ο Bacillus (βακτηριακός) και ο Saccharomyces (ζύμη).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συμπληρωμάτων φυτικών ενζύμων;

Η δράση ενζύμων που προέρχονται από μικρόβια όπως η λιπάση πιστεύεται ότι είναι παρόμοια με τα παγκρεατικά ένζυμα των χοίρων και των βοοειδών. Τα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της δυσαπορρόφησης και της δυσανεξίας στη λακτόζη είναι ενθαρρυντικά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χαμηλότερη δόση και διαθέτουν ευρύτερο εύρος δράσης pH σε σύγκριση με ζωικά ένζυμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μικροοργανισμών ως πηγής ενζύμων για τα συμπληρώματα διατροφής είναι ότι είναι φθηνά και παρέχουν άφθονη προσφορά.

digezyme

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του DigeZyme®;

  • Το σύμπλεγμα digezyme® είναι σταθερό σε έναν μεγάλο αριθμό σκευασμάτων.
  • Κάθε ένζυμο σε αυτή τη σύνθεση πολυενζυμικού συμπλέγματος είναι ύψιστης διατροφικής ποιότητας, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (non GMO) και χωρίς γλουτένη (Gluten free).
  • Οι προδιαγραφές αυτού του προϊόντος συμμορφώνονται με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και ρυθμιστικούς κανόνες, όπως η αντιπροσώπευση Food Chemicals Codex (FCC), ένα αποδεκτό πρότυπο του FDA των ΗΠΑ.
  • Όλα τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το σύμπλεγμα είναι ασφαλή όσον αφορά την προέλευση, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους μέσα από κλινικές μελέτες.

Ποιο είναι η προτεινόμενη χρήση του DigeZyme®;

Το DigeZyme® είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε συνιστώμενη ημερήσια δόση των 50 mg έως τρεις φορές την ημέρα.

sabinsa

*Λίγα λόγια για την Sabinsa…

Η Sabinsa Corporation, που ιδρύθηκε το 1988, είναι κατασκευαστής και προμηθευτής εκχυλισμάτων βοτάνων, καλλυντικών, ορυκτών και ειδικών εκλεκτών χημικών προϊόντων. Επί του παρόντος, η Sabinsa κατέχει πάνω από 370 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ και διεθνώς, ενώ έχει 290+ αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα παγκοσμίως. Μερικά γνωστά συστατικά με αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα όπως BioPerine®, Boswellin®, Citrin®, Curcumin C3 Complex®, DigeZyme ®, ForsLean®, LactoSpore®, SelenoForce® και Selenium SeLECT®, ανήκουν στην Sabinsa.

Σε ποια προϊόντα του καταστήματός μας περιέχεται το Digezyme ®;

Πηγές

Majeed, M., Siva, K. A., Shaheen, M., Priti, V., and Kiran, K. V. (2016). Multi-enzyme complex for the management of delayed onset muscle soreness after eccentric exercise: A randomized, double blind, placebo-controlled study. Sports Nutr Ther, 1, 113.