astragin-nutrient-absorbtion

Astragin: τι είναι, οφέλη, δοσολογία, ασφάλεια

AstraGin – Ο επιταχυντής της απορρόφησης των συστατικών

Η NuLiv Science έγινε γρήγορα γνωστή ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επώνυμων συστατικών στη βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής. Το κορυφαίο της συστατικό, το AstraGin, μπορεί πλέον να βρεθεί σε μια μεγάλη ποικιλία συμπληρωμάτων παγκοσμίως.

astragin

Astragin: Τι είναι και πως λειτουργεί;

Το AstraGin είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, φυτική ένωση που παρέχει εντερική υποστήριξη πλήρους φάσματος. Το AstraGin™ είναι μια φυσική ένωση από εξαιρετικά κλασματοποιημένο Astragalus membranaceus και Panax notoginseng. Πολλαπλές προκλινικές μελέτες δείχνουν ότι έχει την ικανότητα να βελτιώνει σημαντικά την απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Στο λεπτό έντερο συμβαίνει η περισσότερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά περνούν από τα έντερα στο αίμα μέσω πρωτεϊνών μεταφορέων. Το AstraGin έχει την ικανότητα να ρυθμίζει θετικά αυτές τις πρωτεΐνες-μεταφορείς. Στην πραγματικότητα, πολλαπλές μελέτες έδειξαν ότι το Astragin αυξάνει την απορρόφηση αμινοξέων ή ενώσεων αμινοξέων, όπως η αργινίνη, η λευκίνη, τα BCAAs, η κρεατίνη, η κιτρουλίνη και άλλα.

astragin-aminos

Astragin και οφέλη στην υγεία

Το Astragin έχει την ικανότητα να βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας των τοιχωμάτων του εντέρου, όπου λαμβάνει χώρα η απορρόφηση. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν και όταν το σώμα βρίσκεται υπό χρόνιο στρες, οι εντερικές λάχνες μπορεί να παρουσιάσουν φλεγμονές. Αυτό το γεγονός μπορεί στη συνέχεια να επηρεάσει αρνητικά την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το AstraGin βοηθά στην αποκατάσταση των εντερικών τοιχωμάτων και στη μείωση της φλεγμονώδους βλάβης. Σε 12 in-vivo και in-vitro μελέτες, το AstraGin™ έδειξε ότι μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση αμινοξέων όπως η κιτρουλίνη έως και 43% και βιταμινών όπως το φυλλικό οξύ έως και 50%. Τέλος, το AstraGin® ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της συμβιωτικής επίδρασης της βελτιωμένης ακεραιότητας του εντερικού τοιχώματος και της ενισχυμένης επικοινωνίας μικροβιακής ανοσίας.

Astragin: θεμελιώδες (και) για την υγεία του εντέρου

Το ανθρώπινο έντερο έχει τεράστιο αντίκτυπο σε ολόκληρη την υγεία του σώματος.* Συνολικά, ένα υγιές έντερο οδηγεί σε καλύτερη απορρόφηση των τροφών, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και υγιέστερα επίπεδα βάρους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου και της διάθεσης.*

Μετά την κατανάλωσή τους, τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα περνούν από το στομάχι στον εντερικό σωλήνα. Εκεί το σώμα απορροφά όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά. Πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία του εντέρου, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, συχνά σχετίζονται με ακατάλληλη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και/ή αυξημένη φλεγμονή στο έντερο. Αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως τα αμινοξέα, απαιτούν ενεργούς μεταφορείς, για να τα μεταφέρουν από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματός μας.

Το AstraGin ενισχύει την απορρόφηση αυξάνοντας τους μεταφορείς θρεπτικών ουσιών μέσα στο έντερο, όπως:

CAT1 για την απορρόφηση αργινίνης, λυσίνης και ιστιδίνης, SGLT1 για απορρόφηση γλυκόζης, FR για απορρόφηση φυλλικού οξέος.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους απορρόφησης, το AstraGin συνεργάζεται με τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος για να υποστηρίξει τον τρόπο με τον οποίο τα αμινοξέα, τα λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα απορροφώνται φυσικά από το σώμα.

AstraGin-page-graph-Fatty-Acids

Πως βελτιώνει την απορρόφηση των συστατικών στο έντερο;

Ένας άλλος περιοριστικός παράγοντας για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών είναι η φλεγμονή του εντέρου. Η χρόνια φλεγμονή στα έντερα επηρεάζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, τον πληθυσμό της μικροχλωρίδας και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού. Το AstraGin® προάγει έναν υγιή φραγμό του εντερικού βλεννογόνου πυροδοτώντας μια αντιφλεγμονώδη απόκριση και ενεργοποιώντας την οδό mTOR για ταχεία μετανάστευση εντερικών βλαστοκυττάρων και διαφοροποίηση στην περιοχή της φλεγμονής. In-vivo και κλινικές δοκιμές της NuLiv Science έχουν δείξει αντιστροφή της βλάβης και της φλεγμονής του εντερικού βλεννογόνου κατά τη χορήγηση AstraGin. Οι ίδιες μελέτες έδειξαν ένδειξη θετικού περιβάλλοντος μικροχλωρίδας με τη χορήγηση AstraGin®, καθώς και υποστήριξη του ανοσοποιητικού.

AstraGin-page-graph-Phytocompound

AstraGin-page-graph-Folate

 

Συμπερασματικά, η λήψη AstraGin σε τακτική βάση υποστηρίζει τη φυσική ικανότητα του σώματος να απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, να περιορίζει τις τοξίνες από την είσοδο στο σώμα, να παρέχει ένα ευνοϊκό οικολογικό περιβάλλον για τη μικροχλωρίδα και να υποστηρίζει τον πληθυσμό και τη ζωτικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού. 1, 2, 3, 4

“Δουλεύει” και μάλιστα με αποδείξεις

Το AstraGin® έχει 2 μελέτες σε ανθρώπους, 16 in vitro και 8 in-vivo που έχουν δημοσιευθεί στο Journal of Biochemistry and Biotechnology, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Molecular Nutrition & Food Research.

astragin-probiotics

Σε μια ανθρώπινη μελέτη, βελτίωσε την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού. Το Astragin προάγει τον καλό πληθυσμό μικροβίων όπως το Faecalibacterium prausmitzii (+420%), το Bifidobacterium adolescentis (+180%). Επίσης, μετριάζει την ανάπτυξη κακών βακτηρίων όπως το Prevotella και το Enterobacteriaceae. Επιπλέον, αυξάνει τα κύτταρα ουδετερόφιλων (+11%) και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος των λεμφοκυττάρων (+20,5%). Τέλος, αυξάνει την απορρόφηση αργινίνης. Η AUC της L-αργινίνης στην ομάδα του AstraGin ήταν σημαντικά υψηλότερη από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου (49,7%).

Astragin και δοσολογία

Κλινική Δοσολογία: 50mg

100 mg/ημέρα για στοχευμένη σύνθεση θεραπευτικού προϊόντος για την υγεία του εντέρου.

Astragin και ασφάλεια

gras-informed-sport-novel-food-certifications

To Astragin είναι ένα πιστοποιημένο συστατικό ως πρώτη ύλη από πολλούς οργανισμούς όπως το Informed Sport, που ελέγχει προϊόντα και πρώτες ύλες για την ποιότητά τους και για απαγορευμένες ουσίες. Επιπλέον, είναι ένα νεοφερμένο συστατικό κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσυτεχνίας στην Αμερική και τον Καναδά. Τέλος, είναι Γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές (GRAS) από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA). Αυτό σημαίνει ότι μια χημική ουσία ή μια ουσία που προστίθεται στα τρόφιμα θεωρείται ασφαλής από τους ειδικούς υπό τις συνθήκες της χρήσης για την οποία προορίζεται.

Που το βρίσκουμε;

Το Astragin χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία των συμπληρωμάτων διατροφής. Το βρίσκουμε να κάνει “παρέα” σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, κρεατίνη, τουρκεστερόνη, ashwagandha, pre-workout, intra-workout, post-workout, βιταμίνες, μέταλλα, ηλεκτρολύτες, πεπτικά ένζυμα, προβιοτικά, συμπληρώματα λαχανικών. Κυριολεκτικά σε κάθε κατηγορία συμπληρώματος διατροφής, που χρειάζεται ενίσχυση της απορρόφησης των συστατικών του.

Από τις εταιρείες του καταστήματός μας το βρίσκετε κυρίως στις εξής: CNP, Chemical Warfare Supplements, και Efectiv.

 

Επιστημονικές πηγές

  1. TC Chang, et. Effect of Ginsenosides on Glucose Uptake in Human Caco-2 Cells Is Mediated through Altered Na Glucose Cotransporter 1 Expression. J. Agric. Food Chem. 2007, 55, 1993-1998.
  2. SF Huang, etc. Effect of Ginsenoside Rb1 on Glucose Uptake and Expression of Glucose Transporter in Animal Cells. Institute of Cardiovascular Sciences, University of Manitoba, Canada. April 2010.
  3. SY Lee, etc. Astragaloside II promotes intestinal epithelial repair by enhancing L-arginine uptake and activating the mTOR pathway. Scientific reports. September 2017.
  4. WL Chang, etc. Astragalus membranaceus and Panax notoginseng saponins improves intestinal arginine absorption and protects against intestinal disorder in vivo. Food sciences and research technology. Journal of Food Science and Technology Research, Dec. 2022.
  5. NuLiv Science AstraGin GRAS Final Report with Signatures.